Skip to content

Від традицій давнини до сучасності...

(0960) 53-45-90

“Модерна” оголошує додаткові капітальні вкладення для збільшення глобальних виробничих потужностей для вакцини COVID-19

Очікується, що нові капіталовкладення на виробничі потужності Moderna збільшать потужність 2022 року приблизно до 1,4 млрд. Доз при дозі 100 мкг

Модерна також збільшує свій базовий план на 2021 рік до 700 мільйонів доз і працює над забезпеченням до 1 мільярда доз у 2021 році

Кембридж, Массачусетс- (BUSINESS WIRE) – лют. 24, 2021 – Moderna, Inc.(Nasdaq: MRNA), біотехнологічна компанія, яка впроваджує терапевтичні препарати та вакцини для передачі РНК (мРНК), оголошує, що робить нові капітальні вкладення для збільшення потужностей на своїх виробничих потужностях, що перебувають у власності та в партнерських відносинах, і, як вона очікує, глобальна потужність 2022 року збільшиться приблизно до 1,4 мільярда доз вакцини проти COVID-19, припускаючи дозу 100 мкг. Інвестиції дадуть змогу додатково виготовити сучасну вакцину COVID-19 від Moderna та забезпечать гнучкість у вирішенні питань щодо виробництва потенційних підсилювачів вакцин, які можуть знадобитися для вирішення нових варіантів SARS-CoV-2.

Компанія вже розпочала додавати цю потужність на своїх виробничих потужностях, що належать та є партнерами. Враховуючи шість-дев’ять місяців для додавання потужності та додатковий термін, що дозволить перевірку та нарощування нормативних актів, передбачається, що може знадобитися до 12 місяців, перш ніж буде доступне додаткове виробництво.

«Ми переконані в дискусіях з урядами по всьому світу, що на нашу вакцину COVID-19 і надалі залишатиметься значний попит, і зараз ми прагнемо істотно збільшити наші виробничі потужності. Через високу ефективність вакцини COVID-19 та здатність швидко розробляти варіанти вакцин, що сприяють підвищенню імунної системи вакцинованих, збільшується попит. Ми інвестуємо в цю додаткову потужність, щоб допомогти нам збільшити виробництво та забезпечити гнучкість у виробництві потенційних прискорювачів вакцин для вирішення нових варіантів вірусу ”,Стефан Бансель, Головний виконавчий директор Модерна. «Сьогодні ми також оголосили нашу стратегію щодо клінічного тестування різних бустер-вакцин. Ми очікуємо, що наші додаткові капітальні вкладення збільшать нашу потужність до 1,4 млрд. Доз на 2022 рік, припускаючи поточну дозу 100 мкг. Якщо наш варіант вакцинного підсилювача вимагає меншої дози, наприклад 50 мкг, ми можемо мати більше 2 мільярдів доз ємності на 2022 рік ».

2022 потужності до 1,4 мільярда доз відображає припущення про дозу 100 мкг. 2022 вихід буде залежати від дози бустера. Компанія планує вивчити діапазон доз 50 мкг та нижче для підсилювачів на основі варіантів та додаткового підсилювача мРНК-1273. Якщо ефективна доза для бустера становить 50 мкг, то запас до 2022 року може бути значно вищим, ніж 1,4 мільярда доз. Загальний запас до 2022 року буде залежати від суміші між дозволеною вакциною COVID-19 на 100 мкг та рівнем дози, дозволеним для бустера. У випадку, якщо Компанія присвятить всю свою потужність у 2022 р. Підвищенню до 50 мкг, Компанія може поставити до 2,8 млрд. Доз у 2022 фінансовому році. Максимальний обсяг виробництва буде визначений у міру повнішої розробки Компанією своєї стратегії підвищення продуктивності.

Модерна також оголошує, що збільшує свій базовий план на 2021 рік з 600 млн доз до 700 млн доз у всьому світі. Модерна вивчає інші підходи до потенційно поліпшення пропускної здатності та працює над подальшою оптимізацією своєї діяльності, щоб потенційно забезпечити до 1 млрд. доз у 2021 фінансовому році.

Компанія відвантажила приблизно 60 млн. Доз у всьому світі, включаючи приблизно 55 млн. Доз, відвантажених до Уряд США на сьогоднішній день і перші приблизно 4 мільйони доз, відвантажені з його колишньогоНАСланцюг поставок. Цей колишнійНАС Ланцюг поставок був створений на чверть відсталі від НАС ланцюг поставок і знаходиться в процесі нарощування.

Додатково приблизно 33 млн. Доз було виготовлено в НАС і заповнюються у флакони та на завершальній стадії виробництва та випробування перед випуском. Модерна розраховує завершити доставку перших 100 мільйонів доз до Уряд США до кінця першого кварталу 2021 року, другий 100 мільйонів доз до кінця 2005 року Травень 2021 і третя 100 мільйонів доз до кінця Липень 2021.

З кінця 2020 року компанія подвоїла щомісячні поставки до НАСуряд, і працює над тим, щоб їх знову подвоїти до квітня – до понад 40 мільйонів доз на місяць. Оскільки компанія працює задля досягнення цих цілей, вона постійно навчається та тісно співпрацює зі своїми партнерами та федеральним урядом, щоб визначити шляхи усунення вузьких місць та прискорення виробництва. Наприклад, одним із нещодавно виявлених обмежень у процесі виробництва є потужність процесу заливки та обробки. Щоб зменшити це обмеження,Модернавивчав можливість додавання більшої кількості доз до кожного флакона вакцини. Це покращило б випуск продукції, оскільки це дозволило повністю працювати виробництву та зменшило потребу у витратних матеріалах, які користуються великим попитом. FDA надала позитивні відгуки щодо цієї пропозиції, і компанія виконує план, який може дозволити витягувати до 15 доз з кожного флакона. Це дозволить компанії швидше виробляти та доставляти додаткові дози.Модерна продовжуватиме співпрацювати зі своїми виробничими партнерами та федеральним урядом для підвищення ефективності виробничого процесу без шкоди для якості та безпеки.

Вакцина Moderna COVID-19 отримала дозвіл на екстрене використання від Управління з контролю за продуктами та ліками США (FDA) на 18 грудня 2020 р і Модернарозпочав постачання уряду незабаром після цього. Уряд США погодився придбати 300 мільйонів доз вакцини Moderna COVID-19 та має можливості придбати 200 мільйонів додаткових доз.

Джерело: modernatx.com

Back To Top